Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği Bitcoin Boğasını Baştan Yazabilir: 12,9 Trilyon Dolarlık Yatırım Gelişmesi!

Avrupa Menkul Kıymetler ve Piyasalar Otoritesi (ESMA), kripto paraların kaderini değiştirebilecek önemli bir sorgu sürecine girdi.

ESMA kısa süre önce sunduğu bildiride, paydaşlara kripto para varlıklarını yatırım ürünlerine dahil edip etmeyeceği sorusunu yöneltti. Spot Bitcoin ve Ethereum fonlarını işaret eden ESMA, Avrupa merkezli şirketlerin ve kuruluşların porföylerine bu tarz ürünleri eklemeleri durumunda yapılması gerekenleri araştırmaya başladı.

Düzenleyici kurum ayrıca, sektörden ve uzmanlardan, Devredilebilir Menkul Kıymetlerde Toplu Yatırım Taahhütleri veya UCITS olarak adlandırılan alan için uygun varlıkların genişletilmesi konusunda girdi sağlamalarını talep etti.

ESMA’nın hedef aldığı yatırım fonu çerçevesi, 12 trilyon Euro’luk bir pazarı kapsamaktadır. Konu hakkında açıklamada bulunan mali düzenleme uzmanı Sean Tuffy, ESMA’nın ikna olması durumunda bunun kripto para piyasasının kaderinde değiştirici bir rol üstleneceğini söyledi:

Eğer böyle bir entegrasyon sağlanırsa Avrupa’da kripto varlıklarının ana akım haline getirilmesinde son adım tamamlanmış olacaktır. Bu oyun değiştirici bir hamle olarak görülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!