Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği Konseyi, Kripto Paralarla İlgili İki Öneride Uzlaşmaya Vardı

Avrupa Birliği Konseyi, kripto para piyasasındaki yatırımcıları korumak ve inovasyonu desteklemek için sunulmuş iki öneride anlaşma sağladı.

Çarşamba günü yapılan açıklamaya göre Konsey’in onayladığı öneriler Kripto Varlık Piyasalarının Regülasyonu (MiCA) ile Dijital Operasyonel Dayanıklılık Yasasından (DORA) oluşuyor.

Eylül 2020’de sunulan MiCA; kripto varlıkların ihracı ve işleme açılışı sırasında esas alınacak şeffaflık ilkelerinibunları alıp-satan, saklayan tüketicilerin korunması için izlenecek kuralları ve piyasanın kötüye kullanımını engellemek için başvurulacak önlemleri detaylandırıyor.

DORA ise finans kurumlarının kullandığı enformasyon sistemlerinde bulunması gereken risk yönetim mekanizmasını, bildirim sürecinidayanıklılık testlerini ve harici risklere karşı alınması gereken önlemleri ortaya koyuyor.

Dijital finans paketi kapsamında hazırlanan bu önerilerle kripto paralar için Avrupa Birliği genelinde üye ülkeden üye ülkeye değişiklik gösteren standartlardansa bütüncül bir yasal çerçevenin oluşturulması, bu sayede yatırımcıların güvenliğinin sağlanması ve inovasyonun desteklenmesi hedefleniyor.

Konsey, kendi içerisinde anlaşmaya vardığı önerileri Avrupa Parlamentosu ile görüşmeye başlayacak. Söz konusu öneriler, taraflar arasında uzlaşma sağlanması halinde her iki kurumca kabul edilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!