Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Birliği Regülatörleri, Bitcoin ETF’si Kabul Görürse, Kripto Para Düzenlemelerindeki Dozajı Azaltacak

Bitcoin ETF kararının birçok açıdan ne kadar önemli olduğunu hep yazılarımızda siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz. Bu atfedilen önem elbette ki başta fiyata ve kurumsal yatırımcının sektöre girmesi ile vuku bulsa da, işin regülasyon kısmında da ETF onayının işleri çok daha kolaylaştıracağı aşikar. Bu konu ile ilgili benzer görüşe sahip olan bir başka kurum ise, Avrupa Birliği regülatörleri.

Daha önceki dönemde bir rapor kaleme alan kurum; yerel hükümetlerden kripto paraları şu aşamada legalize etmemelerini ve biraz daha beklemelerini istemiş ve kripto paraların tam olarak bir finansal ürün sınıfa girmediğini belirtmişti. O dönem yazılan raporda şu ifadelere yer verilmişti:

”Kripto paralar şu anda fazlası ile volatil ve bu durum yatırımcıları ciddi tehdit altında bırakabilir. Bu sebeple de kripto para regülasyonları için beklenmesi gerekmekte.”

Ancak, şu anda gündeme gelen Bitcoin ETF’si ve regülasyon tartışmalarının, bu yönde Avrupa Birliği’nin fikrini etkileme olasılığı da bulunuyor. ETF kabulünün, Bitcoin’i yasal bir ürün yapacağı gibi, aynı zamanda da çok ciddi bir statüye sokacağının bilincinde olan yetkililer, bu durum gerçekleşirse, kripto paralar ile ilgili regülasyon dozajını azaltacağının sinyallerini de verdi.

Görünüşe bakılırsa, 2019 yılında SEC’in Bitcoin ETF’si için vereceği karar gerçekten de çok kritik bir önem taşıyor. Gerek fiyat, gerekse de regülasyon gibi iki temel konuda kripto paraların geleceğine, bu karar şekil verecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment