Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Yöneticisi: Dijital Paraları Araştırıyoruz

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Benoit Coeuré, katıldığı bir etkinlikte dijital paraların avantajlarından bahsetti.

Coeuré, Avrupa Merkez Bankası ve Belçika Merkez Bankası tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikte dijital paralardan bahsetti ve şu notu paylaştı:

Avrupa Merkez Bankası ve diğer merkez bankaları şu anda dijital paraların faydalarını ve zararlarını araştırmaya devam ediyorlar.

Araştırmalar Sürüyor

Benoit Coeuré dijital para kullanımının günümüz finans sistemini belli bir ölçeğe kadar iyileştirebileceğini düşünüyor. Ancak kendisi dijital paraların olumsuz etkilerini de gözardı etmiyor ve bunların da kapsamlı bir şekilde araştırılması gerektiğine inanıyor.

Kendisinin açıklamalarına göre Avrupa Merkez Bankası da dahil olmak üzere pek çok merkez bankası zaten dijital paraları değerlendiriyorlar. Bu bankalar ayrıca dijital merkez bankası parası (CBDC) fikrini de araştırmaya devam ediyorlar.

Özel Sektöre Destek

Coeuré dijital paralarla ilgili özel sektörde de çalışma yapılması gerektiğini düşünüyor. Kendisinin görüşlerine göre özel sektörde yapılacak çalışmalarla birlikte dijital para konusunda çok daha hızlı bir gelişme sağlanabilir.

Coeuré dijital para konusunda atılan adımların günümüz finans sitemini geliştirebileceğini ve bazı eksiklikleri giderebileceğini düşünüyor. Kendisi bu yüzden dijital paralarla ilgili çalışmaları takip ediyor ve destekliyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment