Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Kendi Anlık Ödeme Sistemini Geliştiriyor!

Anlık ödeme sektörü Visa, MasterCard, Amazon, Apple ve PayPal gibi ABD merkezli firmaların egemenliğindeki bir alan olarak bilinmekte ve görünüşe göre Avrupa artık bunun değişmesini istiyor.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis Salı günü düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmasında, Avrupa’nın kendi ‘geliştirilmiş anlık ödeme sistemini’ kurmayı planladığını ifade etti. Dombrovskis, ABD tabanlı firmaların çoğunlukta olduğu bu pazarda, rekabeti arttırmanın ve egemenliği ele geçirmenin peşinde olduklarını ima ederek konuşmasını sürdürdü.

2021 yılının sonuna kadar Avrupa’yı kapsayacak bir sistem geliştirmeyi hedefleyen başkan yardımcısı, konu hakkında şunları ifade etti:

” O tarihten itibaren Avrupa içerisindeki herkes, insanlar ve şirketler, bütün ödeme koşullarında hem dahili hem de sınır ötesi anlık ödeme işlemlerini yapabilmeliler. ”

Avrupa’nın halihazırda TIPS isimli bir ödeme sistemi var ancak bankaların bu sisteme katılmakta geç kaldıkları ve bunun şimdiye kadar önemli bir etkiye sahip olmadığı biliniyor. Avrupa’nın ekonomik avantajını kaybettiğini belirten Avrupa Merkez Bankası Kurul Üyesi Benoit Coeure de Avrupa’nın uluslararası ödeme sağlayıcıları konusunda adım atması gerektiğini vurgulamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment