Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı’ndan Kripto Para Açıklamaları: “Değersiz”

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, kripto para birimlerinin “değersiz” olduğunu söyledi

Bloomberg’ün 21 Mayıs tarihli haberine göre ECB Başkanı Lagarde, kripto para birimlerinin “hiçbir dayanağı olmadığını” ve insanların birikimleri üzerindeki spekülasyonu engellemek için düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Hollanda televizyonuna konuşan Lagarde, riskleri anlamayan, her şeyini kaybedecek ve büyük hayal kırıklığına uğrayacak insanlar için endişeli olduğunu dile getirdi ve “Bu yüzden kripto para birimlerinin düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum.” dedi.

Lagarde, önümüzdeki dört yıl içinde meyvelerini verebilecek bir proje olan ECB’nin dijital euro’su ile karşılaştırıldığında kriptonun değerine şüpheyle yaklaştığını söyledi:

Kripto para birimleri hakkında naçizane görüşüm değersiz, hiçbir dayanağı olmayan ve güvence olarak hareket edecek bir temeli olmayan varlıklar olduğu yönünde. Dijital merkez bankası para birimini (CBDC), dijital euro’yu çıkardığımız gün merkez bankasının bunun arkasında duracağını garanti edeceğim. Bence bu birçok şeyden çok farklı.

Lagarde ayrıca kriptoya yatırım yapıp yapmadığı hakkında, “Tavsiye ettiğim şeyi uygulamak istiyorum.” dedi ve kriptoda hiçbir yatırımı bulunmadığını ancak tavsiyelerine rağmen oğlunun kripto varlıklara yatırım yaptığını söyledi. Konuyla ilgili, “O özgür bir birey” ifadesini kullanan Lagarde, oğlunun yatırımlarını “çok dikkatli bir şekilde takip ettiğini” belirtti.

Diğer ECB yetkilileri de şimdiden kripto para birimleri hakkında endişelerini dile getiriyor. Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta, nisan ayında kripto varlıkların “yeni bir Vahşi Batı yarattığını” söylemişti.

Kripto para birimleri son günlerde daha geniş finansal sistem için oluşturabilecekleri tehlikelerden endişe duyan düzenleyiciler tarafından daha sıkı bir incelemeyle karşı karşıya bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!