Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Merkez Bankası Yöneticisi: Libra ile Rekabet Etmeliyiz

Avrupa Merkez Bankası yöneticilerinden olan Jens Weidmann, bankaların Libra gibi alternatif ödeme sistemlerini geride bırakacak daha ucuz ve daha hızlı ödeme yöntemleri geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Alman gazetesi Handelsblatt’a bir röportaj veren başarılı yönetici, Avrupa Merkez Bankası’nın kendi kripto parası ile ilgili olarak da şunları söyledi:

”Şu anda ani tepkiler vermenin doğru olacağını sanmıyorum. Pazar ekonomisinde, müşterilerin isteklerini karşılayacak ürünlerin geliştirilmesi görevi, firmalara düşmektedir.”

Alman Bundesbank’ın da başındaki isim olan Weidmann da, Libra’nın potansiyel özelliğinin farkında. Ancak ECB başkanı olan Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası başkanı Mark Carney, daha önceki dönemlerde bankanın bir dijital para çıkarma ihtimalinin olabileceğini ifade etmişti.

Ancak Weidmann’a göre, bu tarz bir hamleyi yapmadan önce, böyle bir projenin artılarının ve de eksilerinin, çok dikkatli bir şekilde analiz edilmesi gerekiyor.

Weidmann, bu noktada gereken önemli bir şeyin de, bu bahsi geçen dijital paranın terör finansmanı ya da vergi kaçırma gibi süreçlere karşı güvenli bir liman görevini görmesi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment