Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa’daki Finans Otoritesi Kripto Para Düzenlemelerini Destekliyor

Avrupa Menkul Kıymet ve Piyasalar Otoritesi’nin (ESMA) Yönetim Kurulu Başkanı, dijital paraların düzenlenmesi fikrine olumlu yaklaştığını belirtti.

Avrupa Birliği’ndeki piyasaların düzenlenmesinden sorumlu olan ESMA’nın yönetimini üstlenen Steven Maijoor, geçtiğimiz günlerde Brüksel’de gerçekleşen 2019 Fintech Konferansı’na katıldı. Maijoor etkinlik sırasında çeşitli konular hakkında açıklamalar yaptı ve bu konulardan biri kripto paralar oldu.

İlk olarak dijital paraları düzenlemenin yatırımcılar için epey sağlıklı olacağından bahseden Maijoor, günümüzdeki kripto para piyasasının pek çok insan için epey riskli olabileceğini belirtti. Maijoor’a göre Avrupa’daki yetkililer, yatırımcıların güvenliğini sağlamak için kripto para piyasasını düzenlemek zorundalar.

Avrupa Birliği bundan birkaç ay önce para aklamayla mücadele edebilmek için Beşinci Para Aklama Karşıtı Direktif’i hazırladılar. Maijoor, bu yeni düzenlemenin olumlu yanlarından bahsetti ve bu Direktif’in kripto paralara da uygulanabileceğini belirtti.

Avrupa’daki mevcut yasaların kripto paraları kapsamadığını, kripto paralar için yeni yasaların hazırlanmaması durumunda ise bu varlıkların Avrupa genelindeki menkul kıymet yasalarından bağımsız kalacaklarını söyleyen Maijoor şöyle ekliyor:

“Eğer kripto paralar finansal araç olarak sınıflandırılmazlar ise bu varlıklar mevcut finans yasalarından bağımsız olurlar ki bu da yatırımcıların güvenliğini tehlikeye atabilir. Dolayısıyla kripto paralara ‘hepsi bir arada’ tarzı bir şekilde bakmamak gerekiyor.”

Maijoor dijital paraların yanı sıra ilk dijital para arzlarının (ICO) da düzenlenmesi gerektiğine inanıyor.

Maijoor ayrıca Avrupa’daki pek çok devletin, kripto para düzenlemelerinin karlı olması durumunda bu varlıkları düzenlemeye başlayacağını belirtiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment