Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa’nın En Hızlı Gelişen Teknoloji Şehri: İsviçre’nin Kripto Para Vadisi Zug

İsviçre’nin Kripto Para Vadisi” olarak da bilinen Zug kenti, Avrupa’da teknoloji alanında en hızlı gelişme gösteren şehir seçildi.

Kripto Para Vadisi Gelişiyor

Londra merkezli küresel araştırma firmalarından Atomico, “Avrupa’da Teknolojinin Durumu” adlı yeni bir rapor yayınladı.

Atomico tarafından yapılan bu araştırmaya göre Zug, geçtiğimiz yıla kıyasla çok ciddi bir gelişme gösteriyor. Bu şehirde gerçekleşen teknoloji odaklı etkinliklerin sayısı, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 177 oranında artış gösterdi.

Comparison of YoY growth of attendees to tech-related meetup events per city

İsviçre’nin Kripto Para Vadisi olarak da bilinen kenti Zug, teknoloji alanında oldukça hızlı bir büyüme gösteriyor. Ancak yerel haber kaynaklarından Startupticker’ın haberine göre aynı şeyi İsviçre geneli için söylemek mümkün değil. İsviçre, Avrupa’daki diğer ülkelerle kıyaslandığı zaman teknoloji alanında oldukça ağır bir ilerleme gösteriyor.

Yapılan bu araştırmaya göre Avrupa dışında ikamet edip teknoloji sektöründe çalışmak için Avrupa’ya göç eden insanların kayda değer bir kısmı Birleşik Krallık’ı tercih ediyor. Göçmenlerin diğer uğrak noktaları arasında ise Almanya ve Fransa gibi ülkeler yer alıyor.

Avrupa’da çalışmak isteyen ABD’li yazılım mühendisleri de çoğunlukla yukarıda belirtilen ülkeleri tercih ediyor. İsviçre’nin bu alanda genel bir başarı gösterdiğini söylemek güç.

Ne var ki Atomico’nun araştırmasına göre İsviçre’deki şirketler teknoloji alanına oldukça ciddi yatırımlar yapıyorlar. İsviçre’deki Zürcher Kantonalbank, teknoloji yatırımı konusunda en aktif ikinci Avrupa şirketi durumunda. Kantonalbank’ın önünde ise Fransa merkezli BNB Paribas yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment