Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa’nın Önde Gelen Finansal Teknoloji Yatırımcıları EOS Projelerine 100 Milyon Dolarlık Fon Sağlayacağını Duyurdu

Alman finansal teknoloji geliştirme şirketlerinden FinLab AG ve Block.one 21 Mart’ta yapmış oldukları açıklamada Blockchain yazılımı geliştirme platformu olan EOS.IO‘ya yatırım yaparak EOS‘un yazılımını kullanan projelerini geliştirmek üzere 100 milyon $‘lık ortak bir fon sağlayacaklarını duyurdular.

FinLab tarafından yönetilmekte olan fonları Cayman Adalarında kayıtlı olan Block.one şirketi tarafından yönetilmekte olan EOS.IO platformunun daha geniş çaplı dağıtımını sağlamak için kullanmayı amaçlamakta. Şirket, EOS.IO yazılımı için diğer sermaye ortaklarıyla birlikte olmak üzere toplamda 1 milyar $‘lık bir fon toplanacağının garantisini vermişti. Bu yüzden Finlab’ın sağlamakta oldığı fon EOS.IO’nun başlangıç sermayesinin sadece bir kısmını oluşturmakta.

EOS.IO, Ethereum‘un ERC20 standart tokenlarını kullanarak merkeziyetsiz uygulamalar için (DApps)kullanılan bir Blockchain mimarisi olmakta. Her ne kadar EOS.IO aslında Block.one tarafından geliştirilmiş olsa da platformun açık kaynak kodu sayesinde üçüncü şahıslar tarafından uygulamaya konmuştu. Şirket kendini, Ethereum’a alternatif bir platform sunmak isteyen bir teknoloji sağlayıcısı olarak tanımlamakta.

EOS.IO, kripto para birimleri ve Blockchain projelerinin yaşamakta olduğu üçüncü yenilik dalgasının bir parçası olmakta. Bu yenilikler, yeni bir Blockchain mimarisi kullanarak büyük oranda arttırılmış ölçeklendirme ve ücretsiz işlemlere yoğunlaşmakta. Geçtiğimiz Şubat ayında araştırmacılar yeni ölçeklenebilir bir BlockDAG (Blockchain’e alternatif bir ağ yapısı) olan PHANTOM protokolünü duyurmuşlardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment