Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralyalı Yetkililer El Konan Kripto Paradan 2 Kat Kazanç Sağladılar

Avustralya polisi iki yıl önce, Netflix, Spotify, Hulu gibi sitelerin sahtesini yapıp yüz binlerce dolar toplayan bir şahsı yakalamıştı. Operasyon sırasında el konan kripto paralar, aradan geçen süre içinde iki kattan fazla değer kazandı.

Evan Leslie McMahon adlı 23 yaşındaki bir yazılım geliştiricisi, birkaç yıl önce büyük çaplı streaming sitelerinin sahtesini yapıp, insanlara üyelik satmaya başladı. Avustralya Federal Polisi, Mart 2019’da FBI ile yapılan iş birliği sonucunda şahsı yakaladı.

Gerçek siteden alıp sahte siteye aktardı

McMahon; büyük streaming platformlarını hedef alıp, buralardaki üyelik bilgilerini çaldı. Aynı sitelerin sahtesini açan isim, gerçek üyelerden çaldığı bilgileri kendi açtığı sahte platformdaki insanlara sattı.

Netflix, Spotify, Hulu gibi platformların sahte versiyonunu kullananlar, 10 dolar gibi bir ücret ödeyip ömür boyu abonelik alabiliyordu.

PayPal gibi aracıları kullanan yazılım geliştiricisi, 2 buçuk yılda 500.000 dolardan fazla para kazandı.

Mart 2019’da yakalanmıştı

Avustralya polisi, Mart 2019’daki operasyon sonucunda şahsı yakaladı. McMahon, yakalandığı sırada işlere yardımcı olması için birkaç asistan çalıştırıyor, 150’den fazla sahte kimlik kullanıyor ve kurduğu sahte platformlar üstünden 152.863 tane kayıtlı kullanıcıya hizmet veriyordu.

Polis, tutuklama sırasında McMahon’a ait yaklaşık 460.000 dolarlık kripto paraya el koydu.

O tarihten beri para ikiye katlandı

McMahon’un davası, bugün Sidney’deki bölge mahkemesinde görüldü. Mahkemede, yetkililerin el konan kripto paraları birkaç ay önce sattıkları ve bu işlemden yaklaşık 1.3 milyon dolar gelir elde edildiği öğrenildi.

Hakim John Pickering, yerel haber kaynaklarına göre “Kripto para fiyatlarında yaşanan yükseliş sayesinde yetkililerin eline el konandan daha çok para geçmiş. Ben hiç kripto para yatırımı yapmadığım için, bu durum keyfimi kaçırdı.” dedi.

McMahon’un bu suçları işlemeye başladığında 18 yaşında olduğu, otistik spektrum bozukluğunun olması ve yakalandıktan sonra gösterdiği değişim göz önüne alınarak, kendisine hapis yerine toplumsal hizmet cezası verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!