Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Finansal Regülatörü 246 Borsaya Lisans Verdi

Avustralya’da faaliyet gösteren kripto para borsalarına lisans müjdesi geldi. Ülkenin finansal regülatör kurumu olan Austrac, yaptığı açıklama ile tam 246 kripto para borsasının lisans aldığını ifade ederken, bu haber ülkenin kripto para topluluğu tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

Lisans başvuruları sırasında kendilerine gelen 11 kripto para borsasını ise, standartlara uymadığı için reddettiğini belirten kurum, bu konuda bir taviz vermek istemediklerini ve o sebeple de ince eleyip sık dokuduklarını ifade etti.

Ülkede sıkı sıkıya uygulanan kara para aklanma ve terör finansmanının önlenmesi gibi kanunların kripto para borsaları için de geçerli olduğunu belirten Austrac yetkilileri, bu kaliteyi sağlayamayan borsaların lisans alma şansının bulunmadığını da ifade ediyor.

Bu karar ile ilgili, Avustralya kripto para topluluğunun dönütü ise son derece pozitif. Regülasyonların kritik bir nokta olduğuna değinen Avustralyalı kripto para takipçileri, bu sayede çok daha yasal ve meşru bir kripto para ekosisteminin oluşacağı yönünde sözler sarf ediyor. Örneğin konu ile ilgili açıklamalar yapan Sydney Tech Üniversitesi kripto para araştırmacısı Phillippa Ryan, bu regülasyonların kovboyları ortadan kaldıracağını ifade etti.

Ryan, aynı zamanda bu regülasyonlar sayesinde, geçmişe ve dünyanın diğer birçok ülkesine kıyasla çok daha rahat bir kripto para atmosferi oluşacağını sözlerine eklerken, bu sayede inovasyonun artacağını ve kripto para borsalarının kalitelerinin çok daha iyi olacağı vurgusunu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment