Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya IBM’nin de Desteğiyle Ulusal Bir Blockchain Platformu Oluşturuyor

Avustralya hükümetine bağlı bir kuruluş, şirketlerin akıllı sözleşmelere dayalı işlemler gerçekleştirebilmelerini sağlamak için özel bir Blockchain geliştiriyor.

Milletler Topluluğu Bilimsel ve Endüstri Araştırmalar Organizasyonu (CSIRO), Çarşamba günü yaptığı açıklamada Avustralya Ulusal Blockchain (ANB) adlı yeni bir platform geliştirmek için IBM ve hukuk firmalarından Herbert Smith Freehills ile işbirliği yapmaya başladığını duyurdu.

Söz konusu platform ülkedeki şirketlerin önceden belirlenmiş yasal şartlarla birlikte otomatik bir şekilde işlem yapmalarını sağlayacak. Bu yasal şartlar Avustralya’daki yasalar doğrultusunda belirlenecek ve akıllı sözleşmelerin içine eklenecekler. Sözleşmeler de IBM tarafından geliştirilmiş Blockchain ağı tarafından desteklenecekler.

Oluşturulacak bu yeni platformdaki akıllı sözleşmeler, Nesnelerin İnterneti teknolojisine sahip cihazlar gibi harici veri kaynaklarını kaydedebilecekler. CSIRO, bu yeni projeyle ilgili şu açıklama yaptı:

“İnşaat alanındaki sensörler yükün teslim anını ve tarihini Blockchain üstüne kaydedip, inşaat şirketi ile banka arasındaki akıllı sözleşmeyi devreye sokabilir. Bu sensörler bankayı yükün teslim edildiğine ve artık ödemenin yapılabileceğine dair otomatik olarak bilgilendirebilirler.”

CSIRO, projeyi bu yılın sonlarında test etmeye başlamak istiyor. Organizasyon projeyle ilgili yaptığı açıklamalarda zaman içerisinde düzenleyicilerin, bankaların, hukuk firmalarının ve diğer şirketlerin de platforma davet edilebileceğini söyledi. CSIRO’nun nihai amacı Avustralya’daki şirketlerin bu platforma katılmaları ve akıllı sözleşmelerin veri aktarım alanında sunduğu avantajlardan faydalanmaları.

Projeyi çeşitli testlere tabii tutacak olan CSIRO, projenin bu testleri başarıyla geçmesi durumunda platformun Avustralya dışındaki ülkelerde de tanıtılabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment