Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Mahkemesi, BitConnect Ponzi Şemasının Arkasındaki Kişinin Varlıklarını Dondurdu

Avustralya Federal Mahkemesi, ülkenin finansal regülatörü Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımları Komisyonu (ASIC) tarafından yöneltilen bir istek doğrultusunda, eski BitConnect yöneticisi John Bigatton‘un varlıklarını dondurdu. The Sydney Morning Herald kaynağının aktardığı habere göre, Bigatton geçtiğimiz sene çöken BitConnect isimli Ponzi şemasından elde edilen 2.6 milyar Avustralya doları ile birinci dereceden bağa sahip.

Uluslararası soruşturma hala devam ederken, Bigatton’ ülkeden kaçmaması için seyahat yasağı getirildi. Florida içerisinde açılan tolu davaya göre, BitConnect’in reklamını yapan ve bunu yöneten kişiler klasik bir saadet zinciri olan yapıya katılan yatırımcılara cent başına %40 kazanç sunup, 1.000 dolarlık yatırımı, sadece üç yıl içerisinde 50 milyon dolara çevirebilecekleri gibi ”gerçek olamayacak kadar güzel” vaatlerde bulundu.

Ancak bu vaatler bile eski BitConnect yöneticisi ile ilgili en çarpıcı detayları oluşturmuyor. Geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde, BitConnect skandalı yeniden patlamış ve yöneticinin eşi bir anda ortadan kaybolmuştu. Kaynaklar o tarihlerde eşinin kaybolmasında Bigatton’un bir parmağı olmadığını iddia etse de, ASIC’in elde ettiği verilere göre Madeline Bigatton, eşinin Investment Management isimli şirketinin tek yöneticisi ve hissedarı olarak gözükmekteydi. Daha sonra Bigatton ve BitConnect ile olan bağı dolayısıyla Madeline Bigatton’un sahip olduğu firmanın varlıklarına da tamamiyle el konuldu.

2018 yılı özellikle kripto para sektöründeki saadet zinciri benzeri yapılar ve sahtekar ICO projelerinin temizlenmesi açısından oldukça yararlı ve verimli bir yıl oldu ki görünüşe göre 2018’in olayları, 2019 yılında da belirli bir süre devam edecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment