Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Merkezli Banka ANZ’nin Blockchain ile İlgili Şüpheleri Var

Avustralya’nın en büyük üçüncü bankası olarak gösterilen ANZ, Blockchain teknolojisi ile ilgili olarak bazı şüphelere sahip. Şirketin ticaret ve ürün tedarik zincirleri biriminin yöneticisi olarak çalışan Maria Bellmas, yaptığı açıklamada Blockchain teknolojisini halen tam olarak anlayamadıklarını ifade ederken, bu konuda bir çalışma yaptıklarını aktardı.

Bellmas, şöyle konuştu:

”Blockchain bir süredir teknoloji ve finans piyasalarında çok fazla konuşuluyor. Bana kalırsa bunun bir sebebi de bazı kripto para fanatiklerinin, Bitcoin’in yaşadığı düşüşün ardından kendilerini adayacak başka bir şey bulmaya çalışması. Blockchain, adeta şu anda dünyadaki tüm sorunlara bir çözüm olacakmış gibi sunuluyor. Birçok işletme için tonlarca çözüm üretecekmiş gibi nitelendirliyor. Ancak bize göre, şu anda cevaplardan çok sorular mevcut.”

Bellmas, dünyanın en önde gelen finansal kuruluşlarının hizmetlerini efektif kılmak için neden Blockchain teknolojisine ihtiyaç duyduklarını anlamakta zorlandığını ifade ederken; geleneksel ticari bankaların Blockchain’e çok da fazla gerek duymaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Başarılı yönetici, bu tarz bankaların hali hazırda çok güzel veri tabanları ve teknolojik sistemleri olduğunu ifade ederken, bunları kullanmaları durumunda daha iyi iş çıkaracaklarını düşündüğünü de söyledi.

Bellmas, son olarak sözlerini ise şöyle noktaladı:

”Blockchain’in çözmeye çalıştığı birçok şey, zaten hali hazırdaki teknolojilerce çözülmüş durumda. Birçok durumda, kullandığımız günlük veri tabanları ve teknolojiler, sorunları Blockchain’e göre daha rahat ve ucuz bir şekilde zaten çözüyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment