Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralya Vergi Dairesi, Kripto Para Vergileri İçin Vatandaşın Peşine Düştü

Avustralya Vergi Dairesi ATO, önümüzdeki birkaç hafta içinde kripto para yatırımcılarına vergilerini ödemeleri konusunda mektuplar gönderecek.

Konuya ilişkin ATO’ya yakın bir kaynağın aktardığı bilgiye göre regülatör kurum, kripto para yatırımcılarının vergilerini ödememesi sebebiyle bu kararı aldı.

2019 yılında kripto paralar ile ilgili vergi raporunu ve düzenlemesini yayınlayan ATO, kripto paralardan vergi alımının önünü açmıştı.

Kaynakların aktardığına göre önümüzdeki iki ay içinde 350 binden fazla vergi mükellefine ATO tarafından bir bilgilendirme mektubu yollanacak ve bu mektupta, kripto paralar ile ilgili vergilerin ödenmesi talep edilecek.

ATO’nun yaptığı araştırmalarda Avustralya üzerinde kripto para alım satım işlemleri yapan bir milyona yakın vatandaşın yer aldığı belirtiliyor.

ATO’nun vergi denetimlerini çok sıkı yaptığını ve bu denetimden kaçacağını düşünen traderların yanıldığını belirten vergi uzmanı Marc Chapman ise şunları söylüyor:

”Avustralya’daki birçok kişi vergi konusunda zaten bilgili ancak bazıları radar bana vurmaz diye düşünüyor. Ancak bu doğru değil. Her ne kadar kripto para işlemleri sanal işlemler olup Avustralya Dolarını içermese de ATO, bu konuda çok sıkı bir denetim yapıyor.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment