Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avustralyalı Dev Bankadan Etheruem ve Algorand Tabanlı Kripto Para

Avustralya’nın en büyük dört bankasından biri olan National Australia Bank (NAB), ticari müşteriler için bir stablecoin çıkardı.

Australian Financial Review’un haberine göre NAB, Ethereum (ETH) ve Algorand (ALGO) ağında hizmet verecek ve banka tarafından rezervlerle desteklenecek “AUDN” adlı bir stablecoin üretti. Banka tarafından bu stablecoin’ karbon kredisi ticareti ve havale işlemleri de dahil olmak üzere kullanılmak amacıyla yıl ortasında piyasaya sürmeyi hedefliyor. Sunulan ayrıntılara göre AUDN, Avustralya Doları (AUD) tarafından 1:1 oranında desteklenecek.

Banka, bu ürün sayesinde müşterilerinin Avustralya doları kullanarak blokzinciri üzerindeki işlemleri gerçek zamanlı olarak gerçekleştirmelerine imkan sağlayacak.

NAB İnovasyon Direktörü Howard Silby üretilen bu yeni stablecoin’in karbon kredisi ticareti, denizaşırı para transferleri ve geri alım anlaşmaları için kullanılabileceğini ifade etti ve blokzinciri teknolojisine övgüde bulundu.

Finansın geleceğinin bir parçasını oluşturacak blokzinciri teknolojisi unsurları olduğuna kesinlikle inanıyoruz. Bizim bakış açımıza göre blokzincirinin anlık, şeffaf ve kapsayıcı finansal sonuçlar sunma potansiyeline sahip olduğunu görüyoruz.

Dört farklı Avustralya merkezli banka geçen yıl birlikte bir stablecoin başlatmaya çalıştı ancak rekabet endişeleri ve dört ayrı bankanın kripto stratejilerinde farklı aşamalarda olması nedeniyle girişim başarısız oldu.

Öte yandan NAB’ın rakibi olan Avustralya ve Yeni Zelanda Bankacılık Grubu (ANZ) Avustralya’da stablecoin üreten ilk banka olmuştu. ANZ, bundan yaklaşık 9 ay önce uluslararası havaleler ve karbon ticareti için kullanılacak “A$DC” adlı bir stablecoin’i piyasaya sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!