Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Axie Infinity’de Bir Arsa 2.5 Milyon Dolardan Satıldı

Bir oynadıkça kazan (play to earn) oyunu olan Axie Infinity’de, Genesis arazinde geçtiğimiz günlerde 550 ETH’den (2.5 milyon dolar) bir arsa satıldı.

Dünya’nın önde gelen GameFi projesi Axie Infinity‘de, Genesis arazinde bir arsa (-20,-30) yaklaşık 2.5 milyon dolar değerinde 550 ETH‘ye satıldı. Axie Infinity, Twitter’da paylaştığı gönderide:

Bunun şimdiye kadar tek bir dijital arazi için ödenen en yüksek meblağ olduğuna inanıyoruz. Alıcıya ve satıcıya tebrikler.

dedi.

Axie Infinity günümüze kadar 1.6 milyar dolarlık satış hacmi bulunan CryptoPunks’ı, 3.4 milyar dolarlık satış hacmiyle geride bırakarak listenin birinci sırasında yer alıyor.

Genesis arazisi oyunda 220 adet ile sınırlı ve haritanın tam ortasında konumlanması sebebi ile nadir olarak bulunuyor. Bu da kullanıcılar tarafından yüksek fiyatlardan işlem görmesini sağlıyor.

Axie Infinity, kullanıcılarının Axies adı verilen, Non-fungible-token (NFT) üretebildikleri ve oyunu oynayarak Smoot Love Potion (SLP) adında kripto para kazanabildikleri bir oyna kazan (play to earn) ekosistemidir.

Oyunda şu anda basılmış 9 milyondan fazla Axie bulunmaktadır ve ekip kısa süre önce bir etkinlik düzenledikleyerek 10 milyonuncu Axie’yi üreten oyuncuya ödül olarak nadir bir NFT vereceğini duyurdu.

Proje kısa süre önce, kullanıcıların kripto alıp satabilecekleri ve likidite sağlayarak kazanabilecekleri Katana adlı kendi merkezi olmayan borsasını da piyasaya sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!