Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ayı Piyasası Borsalara Mezar Oluyor: Bir Kripto Para Borsası Daha Kapandı!

Ukrayna’nın önde gelen kripto para borsalarından birisi olan Liqui, yaşanan mevcut değişiklikler sonrası kapanmak zorunda kaldığını açıkladı.

Borsayı kapanışa sürükleyen olay ise, borsanın daha önce yaptığı değişiklikler sonucu müşterilere ‘ister kalın ister gidin’ opisyonu vermesi ve müşterilerin borsayı terk etmesi oldu. Yaptığı değişikliklerden pişman olmadıklarını belirten borsa yetkilileri, yaptıkları duyuruda bütün bunlara rağmen mevcut kullanıcı tabanına yeterli likiditeyi sağlayamayacaklarını açıkladı.

28 Ocak tarihinde yapılan açıklamada, kripto para borsasının kullanıcılarına da bir mail gönderildi ve Liqui’nin hizmet sağlamayı bırakacağı açıklandı. Borsa sonuç olarak çok yakında bütün işlemlerini durduracak ve kullanıcıları fonlarını çekmeye davet etmekte:

”Yakında geri dönebiliriz. Ancak bu durum 2017 yılından bu yana ciddi anlamda değişen piyasaya bağlı. Başka ne söyleyebiliriz bilmiyoruz ama kripto para topluluğunu desteklediğiniz ve bize inandığınız için teşekkürler.”

Borsa yaptığı duyuruda kullanıcılara fonlarını çekmeleri için 30 gün süre verdiklerini ve bu süreden sonra ”internet sitesinin hala aktif olacağının garantisini” veremeyeceklerini açıkladı. 30 günlük süre içerisinde de fonlarını çekmeyen kullanıcıların, Liqui’nin destek ekibi ile iletişime geçmesi vurgulandı.

Söz konusu kripto para borsası 2016 yılında kurulmuştu ve çoğunluğu ERC-20 tokenlerinden oluşan 200 kripto para paritesi vardı. Binance kripto para borsasından önce popülerlik kazanan Liqui, daha sonra yaşanan ayı piyasası ve yeni kripto para borsalarının çıkışı ile popüleritesini kaybetmişti.

Ayı piyasası birçok kripto para borsasını küçültmeye zorlarken, Liqui biraz da kendi hatasının kurbanı olan bir platform olarak öne çıkmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment