Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aylık RSI Boğa Sezonlarının Başladığı Yere Yakın: Bitcoin’de Düşüş Bitti Mi?

Bitcoin son 24 saatlik periyotta %2,5 düşüş yaşayarak 29.685 dolar seviyelerine geriledi. 

Uzun süredir düşüş periyodunda olan bitcoin için yukarı yönlü hareketlerine başlayacağı bölgenin neresi olacağı merak konusu.

Bitcoin/USD grafiğine uzun vadeli bakıldığı zaman düşüş dönemlerinin yükseliş dönemlerinden daha kısa sürdüğünü görebiliyoruz. Bir önceki ayı sezonlarında %80’den fazla düşüş yaşayan Bitcoin, henüz o kadar düşüş göstermedi. Ancak güncel RSI seviyesi, 2015 Ağustos- 2017 Aralık arasında yaşanan yükselişin başladığı RSI seviyesine ve 2019 yılının başlarından 2021 yılının başlarına kadar süren yükseliş döneminin başladığı RSI seviyesine oldukça yakın civarlarda seyrediyor.

Haziran ayını da kırmızı kapatması halinde 3 aydır kayıpla kapatacak olan Bitcoin’in RSI seviyesi henüz diğer sezonlar kadar düşmüş değil ama birçok analiste göre muhtemel dönüş seviyelerinde bulunuyor.

Ayrıca Bitcoin’in haftalık grafiğindeki RSI seviyesi bir önceki yükselişlerin başladığı haftalık RSI seviyeleriyle oldukça yakın seviyelerde bulunuyor.

Göreceli güç indeksi olarak da bilinen RSI, 1978 yılında Amerikalı J. Welles Wilder tarafından geliştirilmiştir. RSI, aşırı alım-satım bölgelerini gösteren bir indikatör olarak çalışmaktadır.

  • İçerikte yer alan veriler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!