Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Azerbaycan Merkez Bankası Blockchain Kullanacak

Azerbaycan bu yıl içerisinde ülkedeki ödeme işlemlerini geliştirebilmek için Blockchain gibi teknolojileri kullanmaya başlayacak.

Blockchain’e Geçiş

Azerbaycan Merkez Bankası Bilgi Teknolojileri Müdürü Farid Osmanov, kısa süre önce düzenlenen bir VISA etkinliğine katıldı ve Azerbaycan’ın bu yılki planlarından bahsetti.

Dijital dönüşüm sürecini hızlandırmak isteyen Azerbaycan, ülkedeki ödeme işlemlerini de geliştirmek istiyor. Azerbaycan bu amaç doğrultusunda Blockchain teknolojisine yönelecek. Azerbaycan’ın söz konusu Blockchain projesini önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlayacağını söyleyen Osmanov, bu proje sayesinde ülkedeki anlık ödeme işlemlerinin iyileşeceğini belirtiyor.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre Azerbaycan’ın amaçları arasında ülkedeki nakit para kullanımını azaltmak, insanların QR kodlarını taratarak işlem yapmasını sağlamak ve böylece ödeme işlemlerini hızlandırmak var.

Azerbaycan bu amaçlarına ulaşmak için tam olarak nasıl bir ürün tasarlayacak henüz bilinmiyor. Ancak Osmanov tarafından yapılan açıklamalara göre bu ürün genel olarak ödeme işlemlerinde kolaylık sağlayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment