Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Badger DAO Kullanıcısının, DeFi Hackerı tarafından 50 Milyon Dolar Değerinde Bitcoin’i Çalındı

Ethereum blokzinciri üzerine kurulu, Bitcoin odaklı merkezi olmayan finans projesi Badger DAO, bir DeFi hackerı tarafından gerçekleştirilen akıllı sözleşme açığından kaynaklı saldırı sonucu yaklaşık 120 milyon dolar kaybetti.

Blockchain güvenlik şirketi PeckShild’e göre tek bir kullanıcının 896 bitcoin’i (BTC) (yaklaşık 50 milyon dolar) çalındı.

Ekip Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımda yetkisiz para çekim işlemlerinin doğru olduğunu onayladı ve mühendislerinin konu ile ilgilendiklerini açıkladı.

Badger DAO protokolünün akıllı sözleşmeleri geçici olarak durduruldu.

DeFi Pulse verilerine göre Badger DAO, Ethereum üzerindeki en büyük 23. Defi protokolü konumundadır. Kasım ayında kilitli toplam değerleri 1 milyar doların üstüne çıktı.

Badger DAO, Bitcoin’i Wrapped Bitcoin’e (WBTC) veya renBTC’ye dönüştürerek, kullanıcıların getirilerini algoritmik olarak tahsis eden ve otomatik olarak birleştiren Sett Vault’lara yatırarak kullanıcılarının Bitcoin ile pasif gelir elde etmesini sağlıyor.

Coingecko verilerine göre Badger DAO projesinin yerel tokenı BADGER, haberle birlikte 24 saat içinde yaklaşık %15 değer kaybetti.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!