Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BAE, Kripto Para Regülasyonları İçin Halktan Geri Bildirim İstiyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nin finansal otoritesi SCA, kripto para regülasyonları ile ilgili olarak bir taslak metin hazırladı.

Yapılan resmi açıklamaya göre, kurumun bu taslak metin için iki haftalık bir süre belirlediği ifade edildi. Bu iki hafta içinde halktan ve diğer kurumlardan gelen geri bildirimler toplanacak ve bunlar değerlendirilecek. Nihai kararın ise bu geri bildirim periyodunun tamamlanmasının ardından verileceği belirtiliyor.

Geri bildirim toplanacak kişiler arasında brokerlar, yatırımcılar, finansal analistler, araştırmacılar, medya üyeleri ve diğer kişiler yer alacak. SCA, tüm regülasyon ile ilgili olarak geri bildirimlerin, son karar verilmeden önce göz önüne alınacağını da net bir şekilde ifade etti.

Taslak metinde, kripto para ile ilgili olarak 28 farklı başlık yer alıyor. Token üretimi, menkul kıymet, koruma politikaları, yatırımcıları koruma ve finansal suçlar ile ilgili olarak yapılacak şeyler, bu taslak metinde kendine yer bulmakta.

Birleşik Arap Emlrilikleri’nin kripto paralara olan ilgisi net bir şekilde biliniyor. Ülkenin regülasyon konusunu da halledip, daha da iyi bir noktaya gelmek istediği ifade ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment