Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BAE Merkez Bankası Başkanı: Kendi Dijital Paramız Sayesinde Tasarruf Edebileceğiz

Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası Başkanı Mubarak El Mansouri, Suudi Arabistan ile geliştirecekleri ortak dijital para projesi hakkında konuştu.

El Mansouri bu projenin her iki ülke için de yararlı olacağını ve bu dijital para sayesinde havale işlemlerinin çok daha düşük bir maliyetle yapılacağı söyledi.

Ortak Dijital Para

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan birkaç aydır Aber adlı ortak bir dijital para projesi üstünde çalışıyor.

Emirate News Agency gibi kaynaklara göre BAE-Suudi Koordinasyon Kurulu bu yılın başlarında konuyla ilgili özel bir toplantı düzenlemiş ve bu dijital para projesinin avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan yetkilileri bu dijital para projesinin vatandaşları tam olarak ne yönde etkileyeceğini, projenin ne kadar verimli ve güvenli olacağını araştırmaya devam ediyorlar.

Yeni Açıklamalar

Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası Başkanı Mubarak El Mansouri, bu dijital para projesi hakkında yeni bilgiler paylaştı.

El Mansouri, katıldığı etkinlikte bu projenin her iki ülke için de ciddi kolaylıklar sağlayacağını vurguladı. Kendisinin açıklamalarına göre Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki kuruluşlar bu dijital para sayesinde birbirleriyle çok daha hızlı ve kolay bir şekilde işlem yapabilecekler.

Argaam tarafından paylaşılan bilgilere göre Merkez Bankası Başkanı bu dijital para projesinin hız ve kolaylığın yanı sıra maddi anlamda da bazı avantajlar sağlayacağını düşünüyor. El Mansouri bu dijital paranın özellikle havale işlemlerinin maliyetini düşüreceğine inanıyor.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment