Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BAE’li Kurumsal Yatırımcılar Bu Ankete Göre Kripto Paraya İlgi Duyuyor

Londra merkezli dijital varlık yöneticisi Nickel tarafından yapılan ankete göre Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki kurumsal yatırımcıların yarısı, gelecek iki yıl içerisinde kripto para piyasasındaki payını büyütmeyi düşünüyor.

Nickel tarafından yapılan ankete kendi aralarında toplamda 275 milyar dolar değerinde varlığı yöneten ABD, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve Fransa merkezli kurumsal yatırımcılar katıldı.

Mayıs-haziran arası düzenlenen ankete Birleşik Arap Emirlikleri’nden toplamda 41 milyar dolarlık varlığı temsilen 20 varlık yöneticisi ve kurumsal yatırımcı katıldı. Bunların yarısı, kripto para piyasasındaki pozisyonlarını 2023’e kadar büyütmeyi düşündüğünü belirtti.

The National’ın aktarımına göre yatırımcıları bu düşünceye iten başlıca şey, kripto para fiyatlarının uzun vadede yükselme ihtimali oldu. Kripto paralarla ilgili regülasyonların iyileşiyor ve likidite havuzunun büyüyor olması da yatırımcıları piyasada daha aktif bir rol oynamaya itiyor.

Nickel Digital CEO’su Anatoly Crachilov, anket sonuçlarıyla ilgili, “Bu anket, piyasada yakın zamanda yaşanan düzeltmeye rağmen profesyonel yatırımcılar arasında (kripto) varlıklar için gitgide büyüyen bir iştahın olduğunu gösteriyor.” dedi.

Kurumsal yatırımcının önündeki engeller ne?

Toplamda beş farklı ülkeden, 50 varlık yöneticisi ile 50 kurumsal yatırımcının katıldığı ankete göre kurumsal yatırımcıların ilk kripto para yatırımını yapmasındaki en büyük engel (%76), kripto para sektöründeki custody hizmetlerinin kalite düzeyi ile ilgili.

Yatırımcılar; piyasanın/likiditenin büyüklüğünü (%76), hukuki atmosferi (%71), yetersiz şeffaflığı (%69), volatiliteyi (%65) ve bu sektörde hizmet veren itibarlı fon yöneticilerinin eksikliğini (%64) de kripto para piyasasına girme konusunda engel olarak tanımlıyorlar.

Crachilov, bu sonuçları “İleri görüşlü kurumsal yatırımcıların birçoğu, dijital varlık pozisyonlarını büyütüyor olsa da elde ettiğimiz bulgular, güvenlik ve custody konularının diğer yatırımcılar için hala büyük bir endişe kaynağı olduğunu gösteriyor.” diyerek yorumladı.


Görsel: Money Dollar (401(K) 2012/Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!