Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bağımsızlık İçin Kripto Para Çıkardılar: AmbaCoin

Kripto paralar ile ilgili, kullanım alanı ve opsiyonları arttırılmalı lafını hemen her uzmandan ya da analistten duymak mümkün. Biz de, sizlere her gün yeni bir kullanım alanı haberi vermeye çalışıyoruz. Şimdi paylaşacağımız haber ise, hakikaten çok enteresan. Ambazonia Cumhuriyeti (?) adındaki bir yerleşim yeri, bağımsızlığını sağlamak için AmbaCoin adı verilen bir proje başlattı.

Orta Afrika’da yer alan iki ayrı yerleşim yerinin ortak ismi olan Ambazonia eyaleti yetkilileri, geçtiğimiz yıldan bu yana Kamerun’dan bağımsızlıklarını alabilmek için ciddi bir çaba sarf ediyor. Ekip, bu uğurda harcanacak paraların karşılanması için ise, AmbaCoin adı verilen bir kripto para çıkarmış durumda.

Yetkililer, biraz da enteresan bir şekilde, bağımsızlıklarını kazanmak için tek çarelerinin Blockchain teknolojisi olduğunu ve bu uğurda ciddi bir çalışma yaptıklarını ifade ediyor.

Kamerun’da yaşanan siyasi ve etnik gerilimin son dönemde giderek arttığını ifade eden yetkililer, bu kripto para projesinin insani bir yönünün olduğunu ve yüce bir amaca hizmet ettiğini de sözlerine ekledi.

AmbaCoin’in ICO’suna katılmak için KYC yapmaya gerek yok çünkü; zaten ortada bir regülatör alana düşeceğiniz ülke de yok. Projenin whitepaper’ına bakılacak olursa, ICO ile ilgili son derece vaatkar bir konuşma mevcut.

Kripto paraların bu tarz işlerde kullanılması elbette ki felsefik olarak son derece mantıklı ancak bu projenin ne denli mantıklı ve tutarlı olduğu da, sorulması gereken çok kritik bir soru olarak karşımıza çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment