Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Baidu, Kendi Blockchain Platformunu Kurdu

Çin’in Google’ı olarak ifade edilen ve ülkenin en büyük arama moturu olan Baidu, kendi Blockchain platformu olan Superchain’i kurdu.

Açık kaynak kodlu olan ve geliştiriciler başta olmak üzre, orta ve ufak çaptaki işletmelere destek verme amacı taşıyan platformun, kripto para sektörü için çok büyük bir gelişmeye aracılık edebileceği ifade ediliyor.

Bilindiği gibi dev kurum, kripto para ve Blockchain sektörüne ilk olarak Eylül 2018’de giriş yapma kararı almıştı. Bir Blockchain White paper’ı oluşturan Baidu, burada çok büyük hedefler koymuştu.

Ancak gelinen noktada, Superchain’in son haline bakılırsa, Baidu’nun bir miktar geri çekildiği ve projeyi gerçekçi bir şekilde ölçeklediği görülüyor.

Superchain’in ana pazarlama noktası ise analistlere göre ucuz maliyet ve kripto para sektörüne girmek için bariyerleri aza indirmek.

Öte yandan şirketin hisselerinin uzunca bir süredir düşüş trendinde olduğu biliniyor. Öte yandan 2010 yılında Çin’den ayrılan Google, yavaş yavaş ülkeye geri dönebilmek için planlar ve çalışmalar yapıyor. Bu da, Baidu’nun Blockchain gibi farklı alanlara yönelerek iş alanlarını çeşitlendirme çalışmaları yapmasına yol açıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment