Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

445 Milyar Dolarlık Baillie Gifford’dan Kripto Para Şirketi Blockchain.com’a Yatırım

Birleşik Krallık’ın önde gelen yatırım şirketlerinden Baillie Gifford, kripto para şirketi Blockchain.com’a 100 milyon dolar değerinde yatırım yaptı. Blockchain.com, kullanıcılara Bitcoin alma ve satma hizmeti sunuyor.

Mart ayında C serisi yatırımıyla 300 milyon dolar toplayan Blockchain.com, Baillie Gifford’dan şimdiye kadarki en büyük tekil yatırımını aldı. Edinburgh merkezli yatırım devi, Tesla, Google, Amazon, Airbnb gibi şirketlere yaptığı erken yatırımlarla tanınıyor.

Kriptoya bir kurumsal destek daha

Kripto para sektörüne adım atan kurumsal şirketlerin arasına, Baillie Gifford ile birlikte bir yenisi daha eklendi. 100 yıldan uzun tarihi olan yatırım devinin yönetimi altında 445 milyar dolar değerinde varlık bulunuyor.

Blockchain.com kurucusu Peter Smith, yatırımla ilgili yaptığı açıklamada kripto parayı 1 milyar kişiye yayma hedeflerinin devam ettiğini söyleyip, şirket olarak sahip oldukları büyüme potansiyeline vurgu yaptı.

Şirket, Nisan 2021 itibarıyla 70 milyondan fazla cüzdana altyapı sağladığını ifade ediyor. Blockchain.com’un kripto paraların yanında desteklediği itibari paralar arasında ABD Doları, euro, İngiliz sterlini ve Türk lirası yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!