Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt Gelecek Ay CME Group’un Doğrudan Rakibi Olacak

Son zamanlarda sektörün en popüler platformlarından biri haline gelen Bakkt, önümüzdeki ay Bitcoin sözleşmelerini nakitle teslim etmeye başlayacak.

Bakkt fiziki olarak teslim edilen sözleşmelere ek olarak nakitle teslim edilen sözleşmeleri de platformuna ekleyecek.

Gelecek Ay Geliyor

Bakkt’ın bundan birkaç saat önce yayınladığı duyuruya göre Bakkt kullanıcıları kısa süre içerisinde nakitle vadeli işlem ticareti yapabilecekler. Bakkt’ın bu planı ilk olarak geçtiğimiz ay, Adam White tarafından açıklanmıştı. Ancak ICE tarafından yapılan yeni açıklamalarla birlikte bu plan kesin olarak doğrulanmış oldu.

Bakkt bu sözleşmeleri Intercontinental Exchange’in (ICE) Singapur’daki şubesi aracılığıyla satışa çıkaracak. ICE, Singapur Merkez Bankası’ndan gerekli izinleri aldığı için bu süreçte herhangi bir sorun yaşanmaması bekleniyor.

ICE Futures Singapore şubesi 9 Aralık tarihinde Bitcoin Nakit Teslimli Aylık Vadeli İşlem Sözleşmeleri’ni listeleyecek ve bunlar Bakkt üzerinden alınabilecekler. ICE Futures COO’su Lucal Schmeddes konu hakkında şu yorumu yapıyor:

Nakitle teslim edilen yeni vadeli işlem sözleşmelerimiz sayesinde Asya’daki ve dünya genelindeki yatırımcılar Bitcoin piyasasına sorunsuz bir şekilde giriş yapabilecekler.

Bakkt bu hamlesiyle birlikte şu anda sektörde nakitle sözleşme teslimatı yapan tek platform olan CME Group’a doğrudan rakip olmuş olacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment