Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bakkt’a Yeni Vadeli İşlem Sözleşmesi Geliyor

Şu anda sektörün en popüler platformlarından biri olan Bakkt, nakitle teslim edilen Bitcoin sözleşmeleri oluşturmak istiyor.

Bakkt COO’su Adam White tarafından yapılan açıklamalara göre International Exchange (ICE), bu doğrultuda hareket etmeye başladı bile.

Yeni Sözleşmeler

Günümüzde Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin nakitle teslim edildiği tek platform CME Group. Bakkt kullanıcıları kendi aldıkları vadeli işlem sözleşmelerinde teslimatı nakitle değil doğrudan Bitcoin ile alıyorlar. Ancak bu durum zamanla değişebilir.

Bakkt önümüzdeki birkaç hafta içerisinde Bitcoin vadeli sözleşmelerini nakitle teslim etmeyi planlıyor. Bakkt bu hamleyle birlikte bu sözleşmeleri hem nakit hem fiziki olarak teslim ediyor olacak.

Adam White’ın New York’ta düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamalara göre Bakkt’ın bağlı olduğu Intercontinental Exchange (ICE), bu yeni sözleşme türünü ICE Clear Singapur aracılığıyla satışa çıkarmayı planlıyor. Ancak bu sözleşmeler Singapur ile sınırlı kalmayacak ve her yatırımcıya açık olacak.

Coindesk tarafından yapılan habere göre Bakkt hala Singapur Merkez Bankası ile görüşme halinde olduğu için bu sözleşmeler için henüz kesin bir tarih veremiyor. Ancak şirket bu sözleşmeleri 2020’den önce hazırlamak istiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment