Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balina Altcoin Pozisyonlarını Kurtarmak İçin Bitcoin Satmaya Başladı!

Milyonlarca dolarlık altcoin pozisyonu tasfiyeyle karşı karşıya olan balina pozisyonlarını koruyabilmek adına Bitcoin (BTC) satmaya başladı.

Merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Aave (AAVE) üzerinde Bitcoin, Ethereum (ETH), Chainlink (LINK), Uniswap (UNI) ve Maker (MKR) long (uzun) pozisyonu olan bir balina altcoin fiyatlarının gerilemesiyle soğuk terler döküyor.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre söz konusu altcoin pozisyonları tasfiye riskiyle karşı karşıya balina Wrapped Bitcoin (WBTC) satmaya başladı. Aktarılan verilere göre balina toplamda 11 milyon dolar değerinde WBTC’yi Aave’ye yatırdı ve karşılığında borç olarak 8,45 milyon dolar değerinde Tether (USDT) satın aldı. Balinanın aldığı USDT’leri pozisyonlarını güvence altına almak için kullanacağı düşünülüyor.

WBTC ile BTC arasındaki tek fark, WBTC’nin farklı ağ ve platformlarda DeFi işlemlerinde kullanılan bir Bitcoin türevi olmasından ibarettir.

Özellikle birçok altcoin 2023 yılının en düşük seviyesine gerilerken yatırımcıların da long yönlü pozisyonları bu örnekte olduğu gibi ciddi tasfiye riskleriyle karşı karşıya gelebiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!