Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balina Bitcoin’e Karşı Ethereum Diyor: Devasa Long Pozisyonu Açtı!

Ethereum’un Bitcoin karşısında değer kazanacağına canı gönülden inanan bir balina, pozisyonunu güçlendirdi.

On-chain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan verilere göre Ethereum’un (ETH) önümüzdeki süreçte Bitcoin’e (BTC) karşı daha iyi performans sergileyeceğine inanan kripto para balinası, pozisyonuna milyonlarca dolarlık ekleme yaptı.

Verilere göre son olarak 15 Şubat Perşembe günü harekete geçen balina, merkeziyetsiz finans (DeFi) platformu Aave’den 14,6 milyon dolar değerinde 280 Bitcoin borç aldı ve bu varlıkları 5.150 Ethereum’a dönüştürdü. Söz konusu hamlesiyle birlikte Ethereum pozisyonuna ciddi bir ekleme yapmış olan balina, tarafını açıkça belli etmiş oldu.

Geçtiğimiz yıl ve bu yılın başlarında Bitcoin’e karşı beklenen performansı sergileyemeyen Ethereum yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratmıştı. Buna paralel olarak ETH/BTC son 2 yılın en düşüğü olan 0,0479 seviyesine kadar gerilemişti.

Öte yandan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını onaylayabileceğine yönelik beklenti son zamanlarda yatırımcıların tekrardan Ethereum odaklı düşünmesine yol açtı.

TradingView verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,76 yükseliş sergileyen ETH/BTC paritesi, yazım esnasında 0,0545 seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!