Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balinalar Ethereum’da İştahlı: Sistematik Alım Yapılıyor!

Deneyimli analist kurumsal yatırımcıların ve balinaların düzenli olarak Ethereum (ETH) alımı yapıyor olabileceğine işaret eden kritik bir veri paylaştı.

On-chain analiz platformu CryptoQuant analisti Maartunn, Ethereum’un sistematik olarak satın alındığını öne sürdü. Bu söyleminde açık faiz (open interest) verilerinden yararlanan deneyimli isim, doğrusal olarak yükseliş sergileyen açık faizin düzenli alımın bir göstergesi olduğunu belirtti.

Ethereum vadeli işlemleri son 24 saat içerisinde 700 milyon dolar değerinde %13’lük bir büyüme yaşadığını işaret eden analist, söz konusu artan talebin olası bir yükseliş öncesi sinyali olabileceğini ima etti:

Birisi (leri) Ethereum vadeli işlemlerinde TWAP satın alıyor. Açık faizdeki bu doğrusal büyüme, belirli bir süre boyunca sistematik satın almayı gösterir. Şu ana kadar eklenen 700 milyon dolar var.

TWAP olarak adlandırılan bu alım sistemi balinaların ya da kurumsal ölçekli yatırımcıların ortalama ve makul bir fiyat elde edebilmek için alımlarını zamana yaymasını göstermektedir. Bu noktada söz konusu gösterge üstündeki artış kurumsal yatırımcıların Ethereum özelindeki artan iştahı şeklinde yorumlanabilir.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,6 yükseliş sergileyen ETH, yazım esnasında 2.060 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!