Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balkanlardan Bitcoin Madenciliği Operasyonu: Yüzlerce Cihaza El Konuldu

Bir yıldan uzun süredir kripto para ve Bitcoin (BTC) madenciliğinin yasak olduğu Kosova, Sırpların yoğun olduğu bölgede 174 madencilik cihazına el koyuldu.

Kosova Ekonomi Bakanı Artane Rizvanolli, Kosova polisinin Zubin Potok bölgesinde düzenlediği bir operasyonda 174 madencilik cihazına el koyduğunu aktardı.

Ülkenin kuzeyinde yer alan Zubin Potok bölgesinde yoğun olarak Sırpların yerleşim gösterdiğine dikkat çekilerek operasyonun Sırplara yönelik yapıldığı iddia edildi.

Rizvanolli konu hakkında yaptığı açıklamada, Elektrik faturalarının ödenmemesinin bu tür yasa dışı faaliyetleri teşvik ettiğini ve Sırbistan’ın enerji anlaşmaları yapmasını engellediğini öne sürdü. Bölgede yaşayan Sırpların, Kosova Savaşı’nın sona ermesinden bu yana herhangi bir fatura ödemediği belirtildi.

Öte yandan Sırp resmi makamları, operasyonun bölgede yoğun olarak ikamet eden Sırpları kışkırtarak gerilimi tırmandırmak için yapıldığını iddia etti. Ancak Bakan Rizvanolli sosyal medya üzerinden yayınladığı gönderide, yapılan algıların aksine operasyonların etnik gruplarla ilgili herhangi bir bağlantısı bulunmadığını dile getirdi.

Kosova, geçtiğimiz yılın başlarında ülkede baş gösteren enerji krizini öne sürerek kripto para madenciliğini yasaklamış ve bu yasak kapsamında 300 kripto para madenciliği cihazına el koymuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!