Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Devi JPMorgan Bitcoin’de Boğa Gelmedi Dedi, Sebebini Açıkladı

Bankacılık devi JPMorgan’ın analizine göre kripto para piyasasında geçen hafta görülen hareketlilik, boğa piyasası habercisi değil.

JPMorgan (JPM) geçen hafta yayınladığı bir araştırma raporunda, kripto para piyasalarındaki yakın vadeli toparlanmanın taktiksel nitelikte olmasının muhtemel olduğunu ve yeni bir uzun vadeli boğa trendinin başlangıcı olmadığını belirtti.

Banka, bunun nedenini Bitcoin’in (BTC) fiyatının şu anda üretim maliyeti olan 43.000 dolara ve altına göre volatilite ayarlı karşılaştırma olan 53.000 dolara kıyasla çok yüksek olmasıyla açıkladı. Bitcoin, yazım sırasında yaklaşık 67.220 dolardan işlem görüyor.

JPMorgan, Bitcoin vadeli işlemlerinde momentumun son haftalarda Gemini, Mt. Gox alacaklıları ve Alman hükümetinin BTC tasfiyeleri nedeniyle zayıf olduğunu belirtti. Tasfiyelerin bu ay azalması bekleniyor ve banka, Chicago Emtia Borsası’ndaki (CME) vadeli Bitcoin pozisyonlarında Ağustos ayına kadar bir toparlanma öngörmeye devam ediyor.

Analistler, Bitcoin ve altının, Trump’ın başkanlık seçimlerini kazanma olasılığının artmasından fayda sağlayacağını belirtti. Nikolaos Panigirtzoglou liderliğindeki analistler, “Bazı yatırımcılar, Trump’ın ikinci kez başkan olmasının kripto şirketleri ve düzenlemeleri açısından mevcut Biden yönetimine kıyasla daha iyi olacağını düşünüyor” dedi.

Spekülasyonlar, Trump’ın bu hafta Nashville Bitcoin konferansında Bitcoin’i stratejik bir rezerv varlık olarak ilan edebileceği yönünde ve bu durum, 10x Research’ün kurucusu Markus Thielen’e göre Bitcoin’in fiyatında parabolik bir yükselişi tetikleyebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!