Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bankacılık Devi Ripple Tarafından Alınan Şirketin Kripto Para Ağına Katıldı!

Bankacılık devi Standard Chartered tarafından desteklenen Zodia Custody, Ripple’ın sahibi olduğu İsviçre merkezli Metaco’nun kripto para saklama ağına katıldı.

Dünya çapındaki finans devleri daha güvenli ve işlevli kripto para saklama hizmeti verebilmek adına bir araya geldi. Şirketler tarafından 4 Aralık Pazartesi günü yapılan ortak bir duyuruda, Standard Chartered tarafından desteklenen Zodia Custody’nin Ripple’a ait Metaco’nun kripto paraların saklanması ve mutabakatını sağlamak üzere tasarlanan ağına katıldığına yer verildi.

Söz konusu açıklamada, sağlanan iş birlikleri kapsamında temellendirilen “alt saklama” hizmetlerinin sektör için faydaları vurgulandı. Zodia Custody CEO’su Julian Sawyer konu hakkında yaptığı açıklamasında, Metaco ile ortaklığın önemini işaret ederken alt saklama sistemini birden fazla saklama kuruluşunun birbirine bağlı olduğu “üçüncü nesil kripto saklama” olarak tanımladı.

Sawyer açıklamasının devamında şirketler tarafından sunulacak kripto para saklama hizmetini şu örnekle detaylandırdı:

Örneğin Brezilya’daki bir müşteri varlıklarını İngiltere’de saklamak isteyebilir. Dolayısıyla bizi alt saklama kuruluşu olarak kullanabilir ve düzenleyici izinlerimizi vs. kullanabilirler. Bence piyasada bulunan çoklu ağlar, saklama kuruluşlarını birbirine bağlamak ve saklama kuruluşlarını borsalara ve platformlara uyumlu bir şekilde bağlamak açısından gerçekten kilit öneme sahiptir.

Zodia Custody’nin İngiltere Finansal Hizmetler Otoritesi (FCA) kaydı bulunuyor.

Özellikle 2022 yılında kripto para borsası FTX’in iflasıyla birlikte üçüncü tarafların kripto para saklama hizmetine karşı duyulan güven azaldı. Bu durum Metaco gibi çok daha güvenli ve merkeziyetsiz saklama hizmetleri sunan şirketlerin öne çıkmasına yol açtı.

Kısa süre önce Metaco ve HSBC arasında sağlanan ortalık Ripple cephesinde heyecan yaratmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!