Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barclays, Birleşik Krallık’ta Binance’e Kartla Yapılan Transferleri Askıya Aldı

Londra merkezli bankacılık devi Barclays’in Birleşik Krallık’taki kolu, Finansal Yürütme Kurumunun (FCA) Binance hakkında yayımladığı bildiriye istinaden müşterilerin Binance’e yaptıkları para transferlerini “bir sonraki bildiriye dek” askıya aldığını açıkladı.

Barclays’in Birleşik Krallık’taki müşterileri, kendilerine bugün öğleden sonra banka tarafından gönderilmiş mesajları sosyal medyada paylaşmaya başladılar. Barclays, mesajında yatırımcılara şu bilgiyi iletti:

“Bu yıl içerisinde Binance’e bir ödeme yaptığınız için sizi (Binance’e) banka/kredi kartı ile yapılan ödemeleri bir sonraki bildiriye dek durdurduğumuz konusunda bilgilendirmek istedik. Bu karar, paranızı güvende tutmak için alınmıştır.”

Finansal Yürütme Kurumu, 26 Haziran’da yaptığı açıklamada Binance Group’a bağlı olan Binance Markets Limited’ın, Birleşik Krallık’ta regüle edilmiş bir şekilde faaliyet gösterme izninin olmadığını belirtmişti.

Barclays, Binance’e yapılan transferleri askıya alırken, Binance’ten yapılan para çekim işlemlerine ilişkin detay vermedi.

Ticaret hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, FCA’in uyarısı sonrasında kullanıcıların Faster Payments aracılığıyla sterlin çekmeye devam edebileceklerini ve bu uyarının, Birleşik Krallık’taki yatırımcıların Binance’e erişimini engellemeyeceğini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!