Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Barclays, Farklı DLT’ler Arasında İletişim Sağlamak İçin Çalışıyor

İngilizlerin en büyük ticari bankalarından birisi olan Barclays ile bir başka İngiliz girişimi Clearmatics, DLT’ler arasındaki inter operabilite ve iletişim kalitesini arttırmak için çalışmalarına hız verdi. Konuyla ilgili, Barclays’in Londra’da bulunan bir ofisinde hackathon yarışması düzenleneceği açıklanırken; büyük kurumsal Blockchain platformları arasında inter operebilitenin sağlanması, çok önemli bir gelişme olarak kayıtlara geçecek. Hackathon panelinde yer alacak diğer dev firmalar arasında ise UBS, HSBC ve Santander gibi dev bankalar var.

Konuyla ilgili konuşan Barclays CTO’su Dr. Lee Braine, bu tarz yarışmaların sektörün geneli için önemli olduğuna değinirken şunları söyledi:

”Farklı DLT’ler arasında iletişimi iyileştirmek ve inter operabiliteyi sağlamak istiyoruz. Bu noktada karşımıza neyin çıkacağını, neyin bizi zorlayacağını ve nasıl hareket etmemiz gerektiğini anlamamız gerekiyor. Bu tarz bir şey elbette ki çok kompleks olabilir ve bu hackathon ile çok daha fazla şey öğrenmiş olacağız. Bu yüzden çok heyecanlıyız.”

Son dönemde büyük şirketlerin Blockchain konusunda yaptıkları çalışmalarda ve yatırımlarda gaza bastığını söylemek mümkün. Bu noktada ön plana çıkan dev firmalardan birisi de Barclays. Özellikle bankacılık ve finans sektörünün Blockchain’e duyduğu ilgi ortadayken, dünyanın en büyük finansal kurumlarından birisi olan Barclays’in bu noktada yaptığı atılımlar da, bunun bir kanıtı olarak ortaya çıkıyor.

Bakalım, bu hackathon ve sonrasında ilgili konular ile ilgili ne tarz yeni bilgiler açığa çıkacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment