Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Basel Üniversitesi Vitalik Buterin’e Fahri Doktora Unvanı Verdi

İsviçre‘nin en eski üniversitesi olan Basel Üniversitesi, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’e fahri doktora unvanı verdi.

Buterin’e Yeni Unvan

İsviçre’nin önde gelen üniversitelerinden Basel Üniversitesi’ndeki İşletme ve İktisat Fakültesi, Vitalik Buterin’e “kripto para ve akıllı kontrat alanlarındaki olağanüstü başarılarından” dolayı fahri doktora unvanı verdi.

Photo

Fakülte dekanı Prof. Dr. Aleksander Berentsen, Vitalik Buterin’e fahri doktorluk unvanı veriyor. Kaynak: Universitat Basel

Ethereum’un kurucusu olan Vitalik Buterin, fahri doktorasını iktisat kuramı profesörlerinden olan ve aynı zamanda fakülte dekanlığı yapan Aleksander Berentsen’in elinden aldı.

Basel Üniversitesi, yukarıda da belirtildiği üzere Buterin’in özellikle kripto para ve akıllı kontrat alanlarına getirdiği yenilikleri takdir ediyor. Basel Üniversitesi Buterin’in ayrıca merkezsizlik bağlamında attığı adımların da çığır açıcı olduğuna inanıyor.

Buterin Merkeze Karşı

Buterin bundan birkaç ay önce merkezi kripto para borsaları hakkında bazı açıklamalar yaptı. Buterin, kripto para sektöründe faaliyet göstermesine rağmen belli bir merkeze bağlı olan borsalar hakkında pek olumlu düşüncelere sahip değil.

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, belli bir sistem içerisindeki gücün tek bir merkeze yoğunlaşmasını oldukça yanlış buluyor. Buterin’e göre özellikle kripto para sektöründeki şirketlerin bu olgudan bir an önce uzaklaşmaları gerekiyor.

Basel Üniversitesi’nin belirttiği üzere kripto para alanında çeşitli yeniliklere imza atan Buterin, merkezsiz uygulamaların (dApp) gelişiminde de büyük bir rol oynadı. Basel Üniversitesi’nin deyimiyle “herhangi bir üniversiteye bağlı olmadan bilimsel makaleler yazmayı başaran” Buterin, merkezsizlik olgusunu savunmaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment