Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batık Kripto Borsası FTX’in Solana İşlemleri Korkuttu: 1 Milyar Doları Geçti

İflas etmiş kripto para borsası FTX, en büyük altcoinlerden Solana (SOL) üstünde kayda değer bir baskı oluşturabilir.

On-chain ve analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre FTX ve Alameda Research ile bağlantılı bir cüzdan, 1 milyar dolardan fazla SOL coin’ini unstake ediyor.

Hala milyonlarca dolarlık SOL’u var

Geçmiş işlem kayıtlarına göre FTX/Alameda, geçtiğimiz son üç ay içerisinde 530 bin Solana’yı unstake etti. Cüzdan sahipleri, bunları daha sonra çeşitli adreslere aktardı.

Lookonchain verilerine göre FTX/Alameda, aylık olarak ortalama 176 bin 700 SOL unstake ediyor. Şirketler, en son 12 Eylül’de 177 bin 693 Solana’yı daha unstake etti.

FTX/Alameda cüzdanında hala staking amacıyla kullanılan 7,06 milyon SOL (945,7 milyon dolar) bulunuyor.

Satış baskısı oluşturabilir

FTX/Alameda tarafından yapılan işlemler, Kasım-Aralık 2023 dönemini anımsatıyor. Bu tarihlerde milyonlarca dolar değerinde SOL’u unstake ederek ABD’nin en büyük kripto para borsası olan Coinbase’e aktardılar.

Merkezi borsalara gönderilen coinlerin genelde satıldığı varsayıldığı için yatırımcılar, bu unstake işlemlerinin Solana üstünde satış baskısı kurabileceğini düşünüyor. Kimi analistler ise bu işlemlerin abartıldığı görüşünde.

Bu sırada SOL fiyatı, söz konusu baskılara rağmen yerini koruyor. CoinGecko verilerine göre SOL, haftalık bazda yüzde 3,2 değer kazandı ve 134 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!