Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Batık Kripto Para Borsası FTX ile Bağlantılı Siyasetçi Tutuklandı

ABD’nin eski kongre adaylarından biri, batık kripto para borsası FTX ile olan bağlantısı yüzünden tutuklandı.

New York’ta Kongre için aday olan Michelle Bond, kripto para borsası FTX’in eski yöneticilerinden biri olan partneriyle komplo kurduğu için geçtiğimiz gün tutuklandı.

İddialara göre Bond ile partneri, FTX’in fonlarını siyasi kampanyasını desteklemek adına yasa dışı şekilde kullanmak için komplo kurdu.

Milyon dolarlık kefalet

Maryland, Potomac’ta yaşayan 45 yaşındaki Bond, Manhattan’daki federal duruşmanın ardından 1 milyon dolarlık kefaletle serbest bırakıldı.

Bond, 2022’de Long Island’ın doğusundaki Cumhuriyetçi Parti ön seçimlerinde mağlubiyet almıştı. İddialara göre Bond, kendi kampanyasını yasa dışı şekilde desteklemek için FTX Digital Markets CEO’su Ryan Salame ile birlikte çalıştı.

Bond’un avukatı henüz bir açıklama yapmadı ve savcılık da konuyla ilgili sorulara yanıt vermedi.

Bu suçlamalar, bir dönemler dünya çapında en popüler kripto para platformlarından biri olan FTX’in çöküşüne yeni bir boyut kazandırıyor. Şirketin kurucusu Sam Bankman-Fried hakkındaki iddiaların ardından FTX, büyük bir skandal ile çökmüştü.

Ryan Salame, geçen yıl kampanya finansmanı ve yasa dışı para transferi suçlamalarını kabul etmiş ve Mayıs ayında 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!