Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bazı Traderlar Bitcoin Düşerken Zararına Satış Yaptı

Bitcoin fiyatı, bugün sabah saatlerinde 43.000 doların altına kadar geriledi. Kısa vadeli bazı kripto para yatırımcılarının, düşüş anında zararına satış yaptığı açıklandı.

Elon Musk’ın dün akşam sosyal medyada yaptığı bir paylaşım, Tesla’nın Bitcoinlerini satabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Açıklamanın ardından düşmeye başlayan Bitcoin fiyatı, bu sabah 42.185 dolara kadar inip son 3 ayın dibini gördü.

Tesla CEO’su, piyasada soru işareti doğuran konuyu bugün ele alıp, şirketin şu ana dek “hiç Bitcoin satmadığını” vurguladı.

Bazı yatırımcılar zararına satış yaptı

‘Dilution-proof’, kripto para piyasasındaki düşüşü Bitcoin ağındaki verileri inceleyerek yorumladı. Glassnode’u baz alan isim, bu düşüşün özellikle kısa vadeli yatırımcıları etkilediğini söyledi.

Kısa vadeli yatırımcı olduğu varsayılan Bitcoin sahiplerinin, Spent Output Profit Ratio metriği doğrultusunda, zararına satış yaptığı görülüyor.

glassnode-bitcoin-sopr-short-term

Glassnode ekibinden William Clemente, pazartesi günkü raporunda dün harcanan 1-3 aylık ile 6-12 aylık Bitcoinlerin sayısında artış görüldüğünü belirtti.

bitcoin-spending

Uzun vadeli yatırımcılar “dipten alıyor”

Kısa vadeli yatırımcılardan farklı olarak; uzun vadeli yatırımcı olduğu varsayılan cüzdanlarda yer alan Bitcoinlerin sayısı artmaya devam ediyor.

Bu artış, Aralık 2020’de yüklü miktarlarda satış yaptıktan sonra satış baskısını hafifleten ve HODL yapmaya başlayan madenciler için de geçerliliğini koruyor. Dilution-proof, bu 2 tür cüzdandaki artışı, “Uzun vadeli yatırımcılar ve madenciler dipten alıyor.” diyerek yorumladı.

long-term-holder-bitcoin

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!