Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

BBC’ye Göre Batık Borsanın Kripto Paraları, Rus İstihbaratının Elinde

BBC, Batık kripto para borsası BEX’te kaybolan 450 milyon değerindeki kripto paranın Rus istihbarat servisinin eline geçtiğini iddia etti.

BBC’nin Rusya biriminin yaptığı habere göre; Rus İstihbarat Servisi FSB’nin eski üyesi Anton Nemkin, BTC – e kripto para borsasının kurucularından Aleksey Bilyuchenko ve WEX’in satışında rol oynayan Konstantin Malofeyev’in ses kayıtları kurumun eline geçti.

Buna göre, 2018 yılında düzenlenen bir iş görüşmesinde Anton’un Bilyuchenko’dan WEX borsasının soğuk cüzdanlarını talep ettiği ve Bilyuchenko’nun da bu soğuk cüzdanları daha sonra FSB’nin Moskova ofisine teslim ettiği belirtildi.

Bilyuchenko’nun oradaki sorgusunun ardından soğuk cüzdanlardaki tüm kripto paraların FSB’nin cüzdanına aktarıldığı da iddia edilen bir başka detay olarak dikkatleri üzerine çekti.

BBC Rusya, cüzdanda toplamda 30 bin BTC ve 700 bin LTC bulunduğunu söyledi. O dönem için 450 milyon dolara denk gelen bu para, şimdilerde ise güncel kur ile 350 milyon dolara denk geliyor.

Bilindiği gibi WEX Borsası, BTC – E’nin bir spin-off’u olarak kurulmuştu. BTC- E kurucusu Alexander Vinnik ise, kripto para ile para aklamak suçundan yargılanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment