Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bernstein Analistleri Bitcoin Şirketlerindeki Yükseliş Potansiyeline İşaret Etti

Bernstein analistleri, Bitcoin (BTC) madencilik sektörünün görülmeyen potansiyeline işaret etti.

Gautam Chhugani liderliğindeki Bernstein analistleri, Bitcoin madencileri ellerindeki enerji portföyleri sayesinde önemli bir potansiyele sahip olduklarını kaydetti.

Raporda, madencilik şirketlerinin sadece Bitcoin madenciliği yapan işletmeler olarak değil, veri merkezi yeteneklerine sahip verimli enerji kabukları olarak değerlendirmenin yatırımcılara fayda sağlayabileceği vurgulandı.

Analistler, aktif bir enerji stratejisine odaklanan ve enerji verimliliğini artıran Bitcoin madencilerinin, değerlemelerinde yeniden bir artış görebileceklerini belirtti:

Bitcoin madencilerinin aktif bir güç stratejisine odaklanarak ve güç verimliliğinin sınırlarını zorlayarak değerlemenin yeniden derecelendirilmesi için daha güçlü bir durum oluşturabileceğine inanıyoruz.

Son dönemde Bitcoin madenciliği sektörü, Core Scientific’in (CORZ) bulut bilişim firması CoreWeave ile 12 yıllık yapay zeka (AI) anlaşması yapmasının ardından yeniden değer kazandı.

Bu hareketlilikle birlikte son 2 hafta içerisinde madencilik sektörüne milyarlarca dolar akarken birçok şirketin piyasa değerinde artış görüldü.

Piyasa, AI ve yüksek performanslı hesaplama (HPC) fırsatını ve Bitcoin madencilik siteleri için alternatif ve daha kazançlı kullanım durumlarından kaynaklanabilecek potansiyeli fiyatlandırıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!