Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bernstein Analistleri Ethereum Fiyatının Bu Ay Yükselmesini Bekliyor

ABD’deki spot Ethereum ETF’lerinin onaylanması, politik bir karar olmayabilir.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) SAB 121 kodlu bildirisi, finans kurumlarının kripto paralar için saklama hizmeti vermesini zorlaştırıyor. Temsilciler Meclisi ile Senato, bu bildiriyi reddetmişti.

Ancak ABD Başkanı Joe Biden, bildiriyi reddetmek için onaylanan kanun teklifini veto etti.

Biden’ın bu yılki rakibi Donald Trump, geçen ay Biden’ın kripto para karşıtı politikalarını eleştirerek kripto para camiasından oy istedi. SEC’nin bunun ardından spot Ethereum ETF’lerini onaylaması, kimilerine göre politik bir değişimin işaretçisiydi.

Bernstein analistlerine göre Biden’ın vetosu, bu yorumu haksız çıkardı. Analistler, “Başkan, SAB 121’yi geri çeviren teklifi vetoladığı için bu politik yorum, daha az inandırıcı geliyor ve muhtemelen SEC, pragmatik bir tavır sergileyerek yasal bir mücadeleden kaçınmak istedi” dedi.

Spot Ethereum ETF’lerinin kurulabilmesi için S-1 dosyalarının da onaylanması gerekiyor. Bunun ardından Ethereum fiyatının yükselmesi bekleniyor.

Bernstein analistleri, “ETH’nin arz durumu (staking, akıllı sözleşmeler, HODL verileri) düşünülürse ETH, ETF’ler kurulduktan sonra (ilerleyen günlerde/bu ay içinde olması bekleniyor) pozitif bir fiyat hareketliliği görebilir” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!