Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bernstein: Bu Coinlerin Önemi Artıyor, Bir Ayda 1,4 Trilyon Dolara Çıktı

Brokerlik firması Bernstein’in araştırmasına göre stablecoinler, küresel finansal sistemde gitgide daha büyük bir rol oynuyor.

Stablecoinler, genelde ABD doları veya altın gibi varlıklara sabitleniyor ve bunların değerinin sabit tutulması için bir rezerv oluşturulabiliyor. Bernstein’e göre stablecoin ihraççıları, günümüzde ABD devlet tahvillerinin en büyük 18. sahibi konumundalar.

Raporda 2023’te yaşanan arz düşüşünün ardından stablecoin dolaşımının 170 milyar dolarlık zirveye yeniden ulaştığı belirtildi. Ayrıca, blockchain üzerinden yapılan aylık ödemelerin hacmi son 12 ayda üç katına çıkarak Temmuz ayında 1,4 trilyon dolara ulaştı.

Finans devlerinden stablecoin hamlesi

Bernstein analistlerine göre stablecoinler, global çaptaki kullanıcıların dolar cinsinden tasarruf yapmasını ve dijital dolarlın ABD dışına da yayılmasını sağlıyor.

Rapora göre PayPal, MercadoLibre, GRAB gibi ödeme ve fintech şirketleri, stablecoinler ile entegrasyonlarını artırıyor.

Stablecoinler ayrıca sınır ötesi işlemlerde gitgide daha çok kullanılıyor. Bernstein, “kripto temelli USD stablecoinlerinin şu anda en ucuz sınır ötesi ödeme araçları” olduğunu belirterek, Layer 2 ağlarında 1.000 dolarlık bir transferin sadece 1 sent karşılığında yapılabileceğini vurguladı.

Bernstein’e göre ABD dışındaki yatırımcılar, stablecoinleri kendi yerel para birimlerine karşı değer saklama aracı olarak da kullanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!