Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bernstein Yanıtladı: Binance, FTX Gibi Çöker mi?

Bernstein tarafından yapılan bir araştırmaya göre Binance’in kripto para borsası FTX’inkine benzer bir çöküş yaşaması, şu an için muhtemel gözükmüyor.

Bernstein’in Binance’in soğuk cüzdanlarını inceleyerek yaptığı araştırmaya göre borsa şu anda maddi olarak likit ve stabil bir durumda. Binance’in bu cüzdanlarında toplamda 55 milyar dolar değerinde kripto para olduğu tahmin ediliyor.

Binance, 13 Aralık tarihinde müşterilerden büyük bir para çekme akımıyla karşılaşmış, müşteriler o gün borsada tuttukları yaklaşık 6 milyar dolar değerindeki parayı çekmişlerdi.

Bernstein’in analizine göre bu, Binance’in bunun gibi “para çekim sınavlarını da geçebildiğini” gösteriyor:

“Binance’in piyasada rakipsiz bir şekilde lider olması tesadüf değil. Binance, geçmişten beri müşterilere iyi davranıyor.”

Bernstein, geçmişte yaşanan bazı hack saldırılarını hatırlatıp, Binance’in bu gibi durumlarda müşterilerin kayıplarını telafi ettiğini belirtiyor.

Yine de, Bernstein’e göre Binance’in günümüzde karşılaştığı iki büyük sorun var. Bunlardan birincisi, şirketin Cayman Adaları’nda sürdüğü faaliyetler. Bernstein’a göre Binance, buradan uzaklaşarak daha farklı bir yapılanma yoluna gitmeli.

Borsanın karşılaştığı ikinci sorun ise sektörün güncel durumuyla ilgili. FTX’in çöküşüyle birlikte Binance’in “global kripto para alım-satımında neredeyse bir tekel” haline geldiğini belirten Bernstein, özellikle merkeziyetsiz borsaların rekabet yaratabileceğini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!