Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance 17 Milyon Dolar Değerinde BNB Token Yakma İşlemini Tamamladı

CoinMarketCap verilerine göre dünyanın en çok hacme sahip kripto para borsası olan Binance, her ay düzenli aralıklarla yaptığı kendi ürünü BNB‘nin yakım işlemini Ekim ayında da devam ettirdi.


Hem platformun resmi sayfasında hem de Binance CEO’su CZ’nin Twitter hesabında belirtildiği üzre, toplamda 1,643,985,16 BNB tokeni yakıldı. Tweetin atıldığı dakikalarda yaklaşık olarak 17 milyon dolara denk olan bu sayı, basın saatine göre 16 milyon dolar civarında bir değere sahip. Token yakma işlemine rağmen BNB’nin değer kaybetmesi ise şaşırtıcı konulardan birisi çünkü token yakma işlemi toplam token miktarını azaltıp, arzı daralttığı için genellikle beraberinde yükseliş de getirmesi ile bilinir.

Binance daha önce de dört adet BNB yakma işlemi yapmış ve ilkinde 986.000 BNB, ikincisinde 1,821,586 BNB, üçüncüsünde 2,220,314 BNB, dördüncüsünde ise 2,528,767 BNB yakmıştı.

BNB tokeni, Binance kullanıcılarına dağıtılmış olan ERC20 tabanlı bir token. BNB tokenine sahip olan kullanıcılar Binance üzerinde %50 işlem ücreti indirimi kazanabiliyorlar.

Whitepaper konu hakkında şunları ifade ediyor:

”Her üç ayda bir, elde ettiğimiz toplam kar miktarının %20’sini, tekrar BNB almak ve bunları yok etmek için kullanacağız. Bu süreci bütün BNB tokenlarının %50’sini satın alana kadar sürdüreceğiz. Bütün geri satın alma işlemleri blockchain üzerinde duyurulacak. Sonuç olarak 100MM kadar BNB’yi yok edip, ortada sadece 100MM BNB bırakacağız.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment