Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance ABD’de Kazandı: Müşterilerin Paralarını Kullanabilecek

Binance.US, ABD Hazine bonolarına yatırım yapmak için mahkeme onayı aldı.

Karar, Washington DC’deki ABD Bölge Mahkemesi Hakimi Amy Berman Jackson tarafından imzalandı.

Karara göre Binance.US, BAM Trading Services Inc. ve BAM Management US Holdings Inc.‘in varlıklarını üçüncü taraf yatırım danışmanlarıyla yönlendirecek. Her iki kuruluş da ABD’de faaliyet gösteriyor.

Binance.US ayrıca kripto varlıklarını borsayla bağlantısı olmayan üçüncü taraf bir saklama kuruluşuna transfer etmek zorunda. BAM, BitGo’da tutulan müşterilere ait itibari para fonlarını ABD Hazine bonolarına yatırabilecek.

Ancak bu bonoların dört haftalık vadesinin olması, Binance’nin bu sürece hiçbir şekilde dahil olmaması ve BAM’ın müşterilerin para çekme taleplerini karşılayabilecek kadar parasının olması gerekiyor.

Hakim Jackson, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance’e karşı açtığı davayı yönetiyor. SEC, geçen yıl Binance ve eski CEO’su Changpeng Zhao’yu müşterilere yalan söylemek, ABD’li yatırımcıların Binance.com’a erişimini kısıtlamamak, Zhao’ya ait ayrı yatırım fonlarına sermaye yönlendirmek ve kayıt dışı bir borsa olarak faaliyet göstermekle suçladı. Zhao, Adalet Bakanlığı tarafından kendisine yöneltilen suçlamalardan dolayı şu anda cezaevinde bulunuyor.

Jackson, geçen ay SEC’in Binance’e karşı açtığı davayı reddetme talebini büyük ölçüde reddetti ancak SEC’nin BNB’nin ikincil satışlarının menkul kıymet olduğu yönündeki bazı iddialarını kabul etmedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!