Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Açıkladı: Bu Token Sektörü 12 Milyar Doları Geçip Rekor Kırdı

Blockchain tabanlı tokenizasyonla ilgili yatırımcı ilgisi artmaya devam ederken, stablecoinler hariç on-chain’deki gerçek dünya varlıklarının (RWAs) piyasa değeri, yeni bir rekor kırarak 12 milyar dolar seviyesini aştı.

Bu sayıya 175 milyar dolar değerindeki stablecoin piyasası dahil edilmedi. Binance Research’ün yayımladığı rapora göre gayrimenkul, devlet tahvilleri, hisse senetleri ve karbon kredileri gibi geleneksel varlıkların tokenizasyonu, genellikle likit olmayan bu piyasaları daha kolay alınıp satılabilir hale getiriyor.

Son bir yıldır tokenizasyon, geleneksel finansın blockchain altyapısına geçişini hızlandıracak trilyon dolarlık bir fırsat olarak görülüyor. BlackRock ve Fidelity gibi Wall Street devleri, Securitize ve Polymath gibi projelerle bu yönde harekete geçti.

Tokenize edilen ABD Hazine fonlarının piyasa değeri 2,2 milyar doları geçti. BlackRock’ın BUILD ürünü 520 milyon dolar ile en büyük fon olurken, Franklin Templeton’ın FBOXX ürünü 434 milyon dolar ile ikinci sırada yer alıyor.

Binance’e göre bu alana ilgi artıyor

Binance Research’e göre ABD’deki yüksek faiz oranları, tokenize edilmiş Hazine ürünlerine olan ilgiyi artırdı. Faiz oranlarının düşmesi beklense de tokenize edilmiş tahvillerin cazibesi ancak belirli büyüklükte ve düzenli faiz indirimleriyle azalabilir.

Raporda ayrıca, on-chain’deki özel kredi, tokenize edilmiş emtialar ve gayrimenkul piyasalarının da büyümeye devam ettiği belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!